Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ήττα απο τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι!

Την ήττα γνώρισε η ομάδα των Δρομέων απο τον Παναθηναϊκο με σκορ 65-69. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τους “πράσινους” οι οποίοι αντιμετώπισαν ιδανικά το press  του αντιπάλου σε όλο το γήπεδο, βάζοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στο 2ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με τον ασταμάτητο Διαμαντή Μπουρή τιμώρησαν την ζώνη του αντιπάλου με μακρινά σουτ παίρνοντας το προβάδισμα στο ημίχρονο με σκορ 35-34.
Στην επανάληψη οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν στην άμυνα ζώνης 3-2 λόγω των αρκετών απουσιών. Οι γηπεδούχοι του Μιχάλη Βερβαινιώτη στο 35ο λεπτό πήραν μια μικρή διαφορά με σκορ 61-54, αλλά με ένα σερί 0-7 του Παναθηναϊκού ισοφάρισαν την αναμέτρηση. Λίγο αργότερα ο Γαρίνης θα κάνει το σκορ 63-67. Ο Καλούλης θα κερδίσει φάουλ και θα μειώσει με δυο βολές στους 2 πόντους με σκορ 65-67 και στην επαναφορά οι Δρομείς θα κλέψουν την μπάλα και θα κερδίσει φάουλ ο Νταγιάντης, ο οποίος αστόχησε και στις δυο βολές. Ο Ρεκουνιώτης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά χρεώθηκε με βήματα, ενώ στο τέλος με 2 εύστοχες βολές από πλευράς φιλοξενούμενων διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Ο Παναθηναϊκός με αυτή του την νίκη διατήρησε τις ελπίδες του ζωντανές για την είσοδό του στην πρώτη τετράδα και έβαλε φωτιά στην μάχη των playoffs. Οι Δρομείς παρά τη ήττα τους διατηρήθηκαν στην 2η θέση με 35 βαθμούς και την ερχόμενη Κυριακή στην Σπάρτη με τον Σπαρτιατικό θα κριθεί η τελική τους θέση στην τελική τετράδα.
Από την άλλη ο άμεσα επηρεασμένος από το σημερινό αποτέλεσμα είναι ο Σπαρτιατικός που θέλει πάση θυσία την νίκη την επόμενη αγωνιστική για να μείνει στην πρώτη τετράδα, η οποία αν έρθει θα τον φέρει στην 2η θέση μετά από τριπλή ισοβαθμία. Σε αντίθετη περίπτωση θα ισοβαθμήσει με τον Παναθηναϊκό και θα μείνει έκτος playoffs.
Δεκάλεπτα: 10-16, 25-18, 19-16, 11-19
Δρομείς (Βερβαινιώτης): Πετρόπουλος, Μπαλής 7, Καλούλης 9(1), Νταγιάντης 3(1), Σωτηρόπουλος 4(1), Γκριτζάς 2, Πετσούνης, Αγγελόπουλος 2, Ρεκουνιώτης 12(2), Μπουρής 19(5), Παπακώστας 5, Κοσκινάς 2.
Παναθηναϊκός (Γεωργακίλας): Μεϊμετέας 2, Γαρίνης 12, Σίσιου 8(1), Ζάγουρας 6(2), Γερμανός 2, Καφόπουλος, Αντωνόπουλος, Τσέκας 18(1), Αναστασόπουλος 6, Σταθάκης 15.
Πηγή: basketpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: