Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ!

Οι Δρομείς πήραν άλλη μια νίκη, που τους διατηρεί σε τροχιά playoffs, έστω και δύσκολα απέναντι στην μαχητική ΑΕΣ με σκορ 59-54, η οποία αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα απουσιών από τραυματισμούς (Γιάτρας, Μιχαλάκος, Παπαδόπουλος και Ψύλλας) και χωρίς την παρουσία του προπονητή της Παντελή Μπεμπέτσου. Το γεγονός αυτό ίσως καθησύχασε λίγο τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα οι παίκτες της ΑΕΣ να μπουν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και να πάρουν στο πεντάλεπτο μια διαφορά 10 πόντων με σκορ 2-12. Στην συνέχεια η είσοδος του Σπύρου Καλούλη βελτίωσε την επιθετική εικόνα των Δρομεών με αποτέλεσμα να κλείσει η ψαλίδα στο τέλος του δεκαλέπτου 14-18.
Οι Δρομείς ισοφάρισαν για πρώτη φορά την αναμέτρηση στο 15′ με καλάθι του Μπουρή και πέρασαν μπροστά στο 17′. Στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα του 1ου ημιχρόνου οι παίκτες τους Μιχάλη Βερβαινιώτη έκαναν ένα απίθανο σερί 7-0 και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 38-31.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι του Στέφανου Χίου βελτίωσαν την αμυντική τους εικόνα, κράτησαν τους αντιπάλους μόλις στους 6 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά η έλλειψη εμπειρίας των νεαρών γκαρντ (η σύνθεση της ΑΕΣ είχε μόλις έναν παίκτη πάνω από τα 3ο…ή μάλλον κοντά στα 40… και 5 κάτω από 17 χρονών) και η κόπωση του Δημήτρη Σπυράκου δεν τους επέτρεψε να περάσουν μπροστά στο σκορ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα πράγματα παρέμειναν σχεδόν τα ίδια, με την μόνη διαφορά ότι στην εξίσωση μπήκε πλέον ο Γιάννης Ρεκουνιώτης, ο οποίος δεν είχε σκοράρει τα 3 πρώτα δεκάλεπτα και με 10 προσωπικούς πόντους έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η επανεμφάνιση για λογαριασμό της ΑΕΣ των Ντίνο και Γιάννη Καλλιάνη, μετά από σχεδόν ένα χρόνου, ύστερα από τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχαν υποστεί κι οι δυο στο γόνατο
Δεκάλεπτα: 14-18, 24-13, 6-11, 15-19
Δρομείς (Βερβαινιώτης): Μαρκόπουλος 2, Ζαβογιάννης, Καλούλης 11, Νταγιάντης 3(1), Σωτηρόπουλος 4, Γκριτζάς, Πετσούνης 2, Αγγελόπουλος, Ρεκουνιώτης 10(2), Μπουρής 11, Παπακώστας 13, Κοσκινάς 2.
ΑΕ Σπάρτη (Χίος): Καλλιάνης Ι., Τσούβαλης 10, Μανιατάκος, Ράλλης, Σεψάκος 6, Λιόντος, Λυρατζής, Πετροπουλάκης 2, Σπυράκος 28(2), Καλλιάνης Κ., Κατσίχτης 1, Γκλέκας 8(1).

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: ΕΔΩ
πηγη basketpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: