Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Άτλας Καλαμάτας - Σύλλογος Δρομέων 52-57

Το θετικό σερί των νικηφόρων αποτελεσμάτων ήθελε να συνεχίσει το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας Καλαμάτας η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων στην προσπάθεια της να επιστρέψει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Αντίπαλος για την ομάδα της Τρίπολης ο πάντα υπολογίσιμος και απρόβλεπτος Άτλας ο οποίος με τη σειρά του ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για διαφορετικούς λόγους. Για τον Σύλλογο Δρομέων το κίνητρο ήταν μεγαλύτερο από τη στιγμή που μια μέρα νωρίτερα η ομάδα του Νεοχωρίου είχε επικρατήσει στο κλειστό του ΔΑΚ Τρίπολης του Παναθηναϊκού Καλαμάτας, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την τέταρτη θέση σε περίπτωση νίκης στην Καλαμάτα. Τελικά οι «κυανοκίτρινοι» ήταν αυτοί που τελικά επικράτησαν με σκορ 52-57 και έτσι με την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος η ομάδα του Μιχαήλ Βερβαινιώτη ανέβηκε μετά από αρκετές αγωνιστικές και πάλι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η ομάδα του Συλλόγου Δρομέων είναι γεγονός ότι αποδείχθηκε καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο συνολικά στο παιχνίδι, ακόμη και αν ο Άτλας διατηρούνταν για τα καλά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Με λύσεις από διάφορους παίκτες οι Δρομείς κατάφεραν να προηγηθούν από το πρώτο δεκάλεπτο (13-16 στο φινάλε της πρώτης περιόδου) και στη συνέχεια να πάρουν ένα λίγο μεγαλύτερο προβάδισμα. Σ’ αυτό βοήθησαν και τα εύστοχα περιφερειακά σουτ της ομάδας της Τρίπολης διατηρώντας την σταθερά μπροστά στο σκορ. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος με σκορ 27-34.
Στην επανάληψη η ομάδα του Άτλα προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο σκορ. Οι Δρομείς στην επανάληψη δεν είχαν και τις λύσεις από την περιφέρεια λόγω των άστοχων προσπαθειών με συνέπεια να προσπαθήσουν να περάσουν τη μπάλα και στην αντίπαλη ρακέτα. Οι Παπακώστας και Μπουρής στην επανάληψη έδωσαν λύσεις, ενώ σε γενικές γραμμές και η καλή σχετικά άμυνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μην καταφέρουν κάτι περισσότερο οι «γηπεδούχοι» στην αναμέτρηση. Εν τέλει ο Σύλλογος Δρομέων ήταν ο νικητής με σκορ 52-57, για μια νίκη που του επιτρέπει να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
ΓΗΠΕΔΟ: Τέντας.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχοινάς, Μπακετέας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-16 (Α’), 27-34 (Β’), 38-42 (Γ’), 52-57 (Δ’).
ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Κορογώνας): Βουγιούκας, Γεωργουλάκος 2, Μπουνάς 2, Πολίτης 9, Μελάς 5, Σαρρής 3(1), Δελφάκης 14(1), Κατσαρέας 2, Νικολόπουλος, Μάλαμας 11, Μπαϊρακτάρης 2, Μαυροειδής 2.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Βερβαινιώτης): Ζαβογιάννης, Καλούλης 3(1), Νταγιάντης 5(1), Σωτηρόπουλος 2, Μαρκόπουλος 2, Αγγελόπουλος 2, Ρεκουνιώτης 11(1), Μπουρής 18(2), Παπακώστας 10, Κοσκινάς 4.
πηγη contraepithesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: